Liczba postów: 30
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Dokładnie, bezpieczeństwo przede wszystkim. Ja osobiście wolę zadzwonić po profesjonalną firmę co się tym zajmuje niż samemu kombinować. Z resztą nie mam głowy do wysokości xD Ale jeśli ktoś się na to decyduje samodzielnie to trzeba sprawdzić pogodę – najlepiej robić to w suchy dzień bez wiatru.
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Pozwólcie, że opowiem wam pewną historię... Kiedyś miałem przyjemność obserwować staruszkę mieszkającą niedaleko mojej chaty w górach. Każdego poranka wyjmowała ona drabinę i wspinała się na dach domu ze starym płóciennym workiem i butelką octu. Obserwując ją przez lornetkę zdawało mi się, że ta dama prowadzi taniec ze słońcem – jej ruchy były precyzyjne a płyn rozpylany ostrożnie i systematycznie na każdy centymetr kwadratowy paneli solarnych. Ta scena była niczym balet wykonywany wysoko nad ziemią – ryzykowny ale zarazem piękny.
Liczba postów: 31
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Przypomina mi to stare przysłowie: "Praca uczy człowieka pracować". Czyszcznie paneli wymaga pewnego rodzaju medytacji - równowagi między skutecznością a szacunkiem dla narzędzia naszej ery ekologicznej. Podejście staruszki ma w sobie coś z zen - oto dbałość o detale składająca się na harmonię całości domowego gospodarstwa energetycznego.