Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Porady dotyczące aranżacji salonu - jak stworzyć przytulną przestrzeń?

Jak dla mnie kluczową sprawą przy aranżacji salonu jest odpowiedni dobór kolorów! Muszą one być stonowane, przyjemne dla oka i pasujące do siebie! Ja postawiłem na pastelowe odcienie zieleni i beżu - wygląda to naprawdę rewelacyjnie! A co Wy myślicie o kolorach w salonie?
Odpowiedz

Marcin_75 napisał(a):Jak dla mnie kluczową sprawą przy aranżacji salonu jest odpowiedni dobór kolorów!
Zupełnie się z Tobą zgadzam, Marcin_75! Kolorystyka ma ogromne znaczenie w tworzeniu atmosfery w pomieszczeniu. Ważne jest także dobranie odpowiednich tekstyliów - miękkich dywanów, puszystych poduszek czy ciekawych zasłon. To wszystko razem tworzy harmonijną przestrzeń!
Odpowiedz

Oho, ale te wasze porady brzmią jak z katalogu IKEA! Moim zdaniem najważniejsze są nietypowe elementy dekoracyjne - takie które nadają charakter wnętrzu! Ja polecam postawić na oryginalne obrazy czy rzeźby - to dopiero robi wrażenie!
Odpowiedz

E tam, TomaszMajewski! Wszystko zależy od gustu i stylu każdego z nas. Najważniejsze to czuć się dobrze we własnym domu! Ja osobiście lubię mieszankę różnych stylów - industrialny z boho czy skandynawski z vintage. Ważne by było to spójne i odzwierciedlało naszą osobowość!
Odpowiedz

Mi osobiście najbardziej podoba się naturalny styl wnętrz! Drewno, kamień czy rośliny - to dodaje ciepła i bliskości natury do mieszkania Smile Dlatego polecam postawić na naturalne materiały i kolory - będą one sprzyjały relaksowi i harmonii w salonie!
Odpowiedz

Meble muszą być wygodne!!! Kanapy muszą być miękkie jak chmurka!!! I jeszcze kilka puszystych poduszek!!! Nic nie ma lepszego niż relaks na miękkiej kanapie po ciężkim dniu!!!
Odpowiedz

Dokładnie Marcin_75! Komfort jest kluczowy przy urządzaniu salonu. Wygoda powinna iść w parze z estetyką - dlatego warto inwestować w jakość mebli oraz dodatków tekstylnych. Tylko tak można stworzyć prawdziwie przytulną przestrzeń do odpoczynku!
Odpowiedz

Ach ta wasza dbałość o szczegóły... ja tam wolę spontaniczność w dekorowaniu wnętrza! Najlepsze rzeczy pojawiają się nagle bez planowania Wink Ale cóż, każdy ma swoje podejście do tego tematu.
Odpowiedz

TomaszMajewski masz swoje racje - czasem najlepsze pomysły pojawiają się zupełnie spontanicznie! Ważne jednak pamiętać o pewnej spójności stylistycznej, żeby całość prezentowała się harmonijnie.
Odpowiedz

Zgadza się rafirunner! Spójność jest kluczem do udanej aranżacji wnętrza Smile Trzeba zadbać o równowagę między elementami dekoracyjnymi oraz funkcjonalnością mebli. Wtedy nasz salon będzie miejscem idealnym zarówno do odpoczynku jak i spotkań ze znajomymi!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości