Liczba postów: 41
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Dokładnie Helena1993_, ja też bym postawił na spójność! Nie wiem jak Wy ale JA LUBIĘ gdy całe mieszkanie MA SWÓJ CHARAKTER i nic go nie zakłóca!! Myślę że dobry plan to mieć jeden STYL oprawek albo KOLOR który będzie POWTARZAŁ SIĘ w różnych pokojach!
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 7
Zastanawiałeście się kiedykolwiek nad rolą naturalnego światła względem sztucznego? W kontekście dopasowania mocy oświetlenia LED warto też spojrzeć przez pryzmat diurnalnego cyklu naszego życia – rano inne natężenie może być pożądane niż wieczorem czy w nocy.
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 6
KevinGuecy napisał(a):W kontekście dopasowania mocy oświetlenia LED warto też spojrzeć przez pryzmat diurnalnego cyklu...
Fascynujące spostrzeżenie. Rytmy okołodobowe faktycznie oddziałują na naszą percepcję światła - interakcja pomiędzy naturalnym a sztucznym może być tu kluczowa dla pełnego komfortu psychicznego i fizycznego mieszkańców danego wnętrza.
Liczba postów: 62
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Wracając jeszcze raz do technicznych aspektów rozmowy – dobrze jest pamiętać również o energooszczędności systemów LEDowych i ich wpływie zarówno na portfel użytkownika jak i środowisko naturalne poprzez mniejsze zużycie energii elektrycznej przy zachowaniu wysokiego standardu jakości światła.