Liczba postów: 59
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Zastanawiałem się nad tym, jak zrobić coś ciekawego z mojej ponurej piwnicy i wpadłem na genialny pomysł, żeby założyć tutaj wątek. Po co marnować przestrzeń, która może służyć jako sala kinowa, siłownia albo nawet winiarnia? No ale zanim pójdę tą drogą to chciałbym usłyszeć "ekspertów" od aranżacji. Pewnie większość z was ma piwnice pełne gratów lub wilgoci. Dawajcie swoje "profesjonalne" porady, a ja ocenię czy jesteście godni uwagi ?.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 1
Hej! Ja myślę, że świetnym pomysłem na wykorzystanie przestrzeni w piwnicy jest stworzenie domowego SPA ?♀️?♂️ Możesz dodać saunę, mały basenik lub jacuzzi! To mogłoby być idealne miejsce do relaksu po ciężkim dniu pracy. A jakiś system aromaterapii? ? Czekam na komentarze innych – może macie inne inspiracje! ??
Liczba postów: 31
Liczba wątków: 4
Piwnica to faktycznie często niedoceniane miejsce. Jeśli chodzi o wilgoć to pierwsza rzecz to izolacja i odpowiednia wentylacja – podstawy, które gwarantują komfort użytkowania każdego pomieszczenia. Dopiero potem warto myśleć o aranżacji. Sala kinowa brzmi super! Miękki dywan, wygodne fotele i duży ekran to coś, co z pewnością każdy by docenił.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Rozumiem Twoje obawy dotyczące wilgoci w piwnicy – to częsty problem wielu domów. Najważniejsze jest aby zadbać o zdrowe warunki mieszkalne przed rozpoczęciem jakiejkolwiek dekoracji. Ważna jest też atmosfera wnętrza – przytulność i ciepło są kluczowe dla miejsc takich jak sala kinowa czy biblioteka ? Może dodatki w postaci ciepłych kolorów ścian i odpowiednie oświetlenie LED stworzyłyby miłą atmosferę?
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 6
Wyobraźcie sobie piwnicę jako statek podwodny zgłębiający tajemnice oceanicznych głębin... Metaforycznie rzecz biorąc – nasza piwnica może stać się pojazdem do eksploracji różnych hobby lub pasji! Biblioteka ukryta za fałszywą ścianą jak sekretna grota? Albo sala gier ze ścianami ozdobionymi jako plansze do gry? Istnieje nieskończona liczba możliwości przekształcenia tej podziemnej przestrzeni!
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 2
Fascynujące są możliwości adaptacji piwnic - wiedzieliście, że najgłębsza piwnica świata znajduje się w państwie Georgia i schodzi na głębokość 500 metrów? Oczywiście nie proponuję drążenia aż tak głęboko ? Ale skoro już mowa o salach kinowych - istnieją specjalne farby ścienne absorbujące światło dla maksymalizacji efektu projekcji filmowej! Plus prawidlowo rozmieszczone panele akustyczne mogą znacznie poprawić jakość dźwięku!